Moraira , Costa Blanca, Spanje

Moraira is een van de meest interessante plaatsen aan de Costa Blanca met twee stadscentra, Teulada – Moraira welke  6 km van elkaar af liggen met elk een eigen karakter en charme. Moraira met haar prachtige stranden, schilderachtige barretjes en voortreffelijke restaurants, terwijl Teulada opvalt door haar traditionele smalle straten en Spaanse stadswoningen hetgeen een idyllische ambiance creëert voor iedereen.

Moraira ligt aan de oostkust van de Mediterraanse Zee in Spanje. Net vanaf de AP7 snelweg, ligt Teulada-Moraira slechts op een korte rit afstand van Javea en Denia naar het Noorden en naar Calpe, Altea en Benidorm naar het zuiden. Moraira ligt in de provincie van Alicante en in de regio van de Comunidad Valenciana. Moraira is het strandresort dat hoort bij het inlandse centrum van Teulada.

Moraira’s perfecte ligging verschaft de meeste woningen uitzicht op zee, en de omliggende heuvels bieden een bescherming tegen de noordenwind in de winter en zorgen voor circulatie van koele zeelucht in de zomer. Moraira werd gedurende eeuwen beschermd door de uitkijktoren en het kasteel,  de atmosfeer van dit prachtige dorp maakt het tot een favoriet aan de Costa Blanca. Moraira, van origine een klein vissersdorp, is de laatste 25 jaar erg gegroeid  en voorzien van alle moderne faciliteiten en voorzieningen. Er is nog steeds een vissershaven die nu is uitgebreid en ook een grote privé jachthaven omvat. Vandaag de dag is het eco systeem nog steeds als eeuwen geleden, de vissers gaan er vroeg in de morgen op uit en vangen hun produkten die elke dag geveild worden op de traditionele vissersmarkt welke ook gedurende de laatste jaren erg gegroeid is en nu een van de meest bekende is van de Costa Blanca.

Het dorpscentrum, met haar kleine en gekleurde hoofdstraat, heeft nog veel van haar originele karakter en atmosfeer. Wandel door de kleine dorpsstraten waar kleine boutiques en stoepcafé’s u verleiden te genieten van het Spaanse leven, loop door naar de haven waar u een variëteit aantreft van barretjes en restaurants aan de waterkant en die u een ideale lokatie geven om te relaxen in de warme zomeravonden, of om te genieten van het prachtige uitzicht over de Mediterraanse Zee naar de rots van Calpe.

De gastronomie is afwisselend met uiteraard Spaanse gerechten maar ook een variëteit aan gerechten uit de keukens van Italië, Griekenland, Engeland, Azië of India.

Er zijn enkele prachtige beschutte baaien en stranden in en rond Moraira met ‘El Portet’ dat over een prachtig klein strand beschikt met barretjes en restaurants. Voor de meer actieve personen zijn er alle soorten van sport en hobbies, inclusief waterskiën, duiken, golfen, paardrijden, wandelen en tennis.

Teulada, de inlandse zus, is een traditionele stad, met de Spaanse markt op elke woensdag, liggend onder de schaduw van de olijfbomen, langs wijngaarden en vlakbij sinaasappel- en amandelplantages, is Teulada bekend vanwege de traditionele stadswoningen en smalle straatjes, kleine rustige pleintjes en prachtige Middeleeuwse steenarchitectuur. Het dorp is vol met de Riu-Raus (hutten), kleine getoogde gebouwen waar druiven liggen te drogen. Van het gedroogde fruit wordt de lokale zoete wijn ‘Moscatel’ gemaakt. Als u toevallig een ezel ziet met bepakking, wees niet verbaasd, sommige dorpsbewoners gebruiken nog steeds de traditionele methode om hun produkten te maken en te bezorgen.

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie